En unik placering

Placeringen mellem floderne sikrer, at der altid er vand i undergrunden. Kombinationen af jord- og vandforholdene, skaber helt unikke forhold til vindyrkning.

En lang forhistorie

Jorden er rig på næring, så vinstokkene kan vokse sig stærke og modstandsdygtige for de varme somre. Solens stråler kan ramme op til 35-40 grader og de kolde vintre hvor temperaturen går under frysepunktet. 

Der har de sidste 10 år, før Dom Vinique købte jorden, været drevet traditionelt landbrug på jorden. Det vil sige korn eller majs. Da vi overtog jorden, blev der taget prøver, som viste, at det er fantastisk jord til vindyrkning. Efter en længere ansøgningsproces med hjælp fra bekendte i embedsværket, lykkedes det at få tilladelse til at dyrke ny vin på vores mark.

Vinjordens bedste betingelser

Marken blev tilført kalium og fosfor.  40 tons husdyrgødning per hektar, som blev pløjet ned i 70 centimeters dybde for at reducere svampe og skimmel sygdomme. Dette blev foretaget i sommeren og efteråret 2019, inden der blev plantet vinstokke i foråret 2020. Alle vinstokke blev plantet med GPS for at sikre at det stod 100% lige. Efter såning blev alle planter håndvandet med ca 2 liter per plante gennem forår og sommer. Det var et år med en meget tør sommer.

En fælles rejse

At dyrke, vedligeholde og forbedre en vinmark er en iterativ opgave, som kun lykkedes ved en holdindsats fra passionerede mennekser.