Projektets begyndelse

Ideen om et lille vinparadis i Slovakiet blev introduceret af Per Lundhede og hans gode ven Jozef Snegon. Per var i mere end to årtier bosiddende i Slovakiet, hvor han sammen med Jozef havde sin hverdag inden for landbrug. Ideen blev til samtaler mellem venner og venners venner og i 2017 var en flok energiske vintosser fra Danmark på tur til Slovakiet, hvor vi pladask faldt for Blahova, vores gård og naturen omkring den. Projektet så dagens lys i foråret 2018 og en fælles drøm og idé, voksede sig derfra til virkelighed.

Winemaker

I dag står vores dedikerede slovakiske winemaker Jozef Snegon, uddannet på University of Nitra, i spidsen for Dom Vinique i Slovakiet. 2022 blev året, hvor vi høstede vores første vin. Det er næsten uvirkeligt og helt bevægende, når man nu kun få år efter start, går en tur ned gennem næsten endeløse rækker af frodigt voksende vinplanter. Snorlige rækker, der strækker sig 25 kilometer og som i det første år har båret tonsvis af druer.    

Læs mere om Dom Vinique

 •  

  Vinen

  Intens vin med stor smag opnår vi ved at reducere drueklaserne, så de tilbageblivende druer bliver mere kraftfulde og fyldige, hvilket giver en vin af god kvalitet.

  Læs mere om vinen her
 •  

  Området

  Klimaet i Slovakiet er en blanding af tempereret og kontinentalt, med relativt varme somre og kolde, fugtige vintre. Det giver os et vidunderligt  klima til vinproduktion. Med mere end 2500 års erfaring indenfor vinproduktion må man sige, Slovakiet ved, hvad de beskæftiger sig med.

  Læs mere om området her
 •  

  Gården

  Vi forelskede os ved første øjekast i gården og naturen omkring Dom Vinique. De tilgroede rækker af 70 år gamle vinstokke, havde en fortælling om en svunden tid, som vi fik lyst til at genoplive.

  Læs om vingårdens historie her
 •  

  Marken

  Mellem lille og store Donau ligger gården og vores marker midt i Slovakiets bedste vinområde. Her finder vi Slovakiets mest fertile jord, med en undergrund af millioner år gamle mineralske aflejringer fra bjerge og skaldyr i dette tidligere floddelta.

  Læs om den slovakiske vinmark her