Hvidvine

Vores hvidvine afspejler det fantastiske terroir i Donau-land, Slovakiets bedste vindistrikt. Jordbundsforholdene i det flade land mellem de to Donau-floder er unikke til fremstilling af hvidvin her på samme breddegrad Alsace.


Vi producerer vin, som afspejler den enkelte drues karakteristika og fra dens bedste side. Vi reducerer druerne med helt op til 60%, for at få så meget saft, kraft og elegance i vores hvidvine som muligt.
Vi laver hvidvin på enkeltdruer, primært på ståltank, men vores vin kan, alt efter drue, årgang og vores winemakers vision, have et strejf af fadlagring.

Hvidvinsorter

Chardonnay

Chardonnay er en krydsning af den blå drue pinot noir og den hvide Gouais Blanc. Chardonnay er ikke en aromatisk drue. Det betyder, at druen ikke dufter og smager af særlig meget i sig selv, men derimod påvirkes af andre faktorer.

Vi anvender både egefade og ståltanke i vores produktion. Dette medfører, at vinen både har den terroir-drevne karakter med frisk syre, kalket mineralitet og noter af citrus og grønne æbler, som vi kender det fra de elegante bourgogne vine. Desuden tilfører fadene vores vine noget fedme, smøragtig karakter, tropisk frugt og bløde tanniner.

En fyldig chardonnay passer til retter med fede saucer som hollandaise og er skøn til kraftige oste. Lette vine passer til lette oste og til let og frisk mad. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.

Grüner Veltliner

Vinene på denne drue er typisk tørre, med stor krop. Vinen er frisk og krydderurteagtig med smag og duft af nyslået græs, pære, citrus og gule stenfrugter. Man kan fornemme strejf af hvid peber.

Med Donau på begge sider af vores mark, er Grüner Veltliner druen på sin hjemmebane. Vores terroir med fed, fertil jord i toppen, kalk og mineraler i dybden samt lag af millioner år gammel vulkansk aske giver forhold, man ellers kun finder i de berømte østrigske områder som Kamptal, Wachau og Kremstal. 

Grüner Veltliner er lidt af en mirakel vin til mad. Den formår både at matche de krydrede asiatiske retter samtidig med at den passer godt til retter med fisk og lyst kød.

Welschriesling

Navnet betyder “den fremmede Riesling”, og er som drue ikke beslægtet med den tyske Riesling. Da vi reducerer druerne kraftigt på planterne, opnår vi et lavt udbytte der til gengæld har en høj kvalitet. Vinen har både tørhed og let sødme. 

Welschriesling-vine fås i meget forskellige kvaliteter, lige fra unge, friske vine til predikatvine. Welschriesling bruges også ofte til at fremstille mousserende vin. Yngre vine er syrlige og har en frugtagtig buket med noter af grønne æbler eller citrusfrugter. Vinen har et mineralsk præg fra områdets terroir. 

Welschriesling er en frugtagtig hvidvin og passer særligt godt til lette retter såsom salater, kolde forretter eller pasta. Vinen er fremragende som sommervin.

Golden Muscatel

Vores Golden Muscatel er lavet på Muscatdruen, som er en aromatisk og parfumeret drue, der er udbredt over hele verden. Denne druesort er blandt de ældste druer der anvendes til vinproduktion. Den findes i flere forskellige varianter, hvoraf den grønne er den mest dyrkede.

Dom Viniques vingård ligger på samme breddegrader som Alsace, hvilket giver mulighed for at producere den mere tørre stil af Muscat. Muscat er en af de få druer, som bærer dens karakteristiske smag fra druen på marken til vinen i flasken. Vinen har duftnoter af jasminer og roser. Smagen er frugtig og sødmefuld med egne druenoter, samt mandarin, moden melon, pære og fersken. Et sandt bombardement af smag og duft. 

Golden Muscatel er meget alsidig og kan bruges til mange forskellige retter, fx krydderede asiatiske retter, , blåskimmel- eller gedeost, desserter, frugtsalater, tærter, pandekager med friske eller syltede eksotiske frugter, is eller sorbet - eller blot som aperitif.

Rødvin

Rødvinene fra Domvinique er udtrykker områdets unikke terroir her mellem de to Donaufloder i Slovakiets bedste vinområde. I nært samspil mellem druernes potentiale og vores winemakers innovative strategi, producerer vi særlige oplevelser fra elegante bordeaux blends, til kompleks og charmerende vin på Slovakiets bedste drue, Dunaj.


Vi bruger vores ekspertise, kærlighed til vin og omhu, så vinene udtrykker druernes bedste kvaliteter. Vi reducerer vores druer på planterne helt op til 60%, så druerne og dermed vinene når deres fulde potentiale.

Rødvinsorter

Dunaj

Dunaj er Dom Vinique’s “Dark Horse”. Druen er udviklet som hybrid af Vine Research Institute of Bratislava i 1958 af Dorota Pospísilová og Andrej Korpás, men først officielt registreret i 1997. Dunaj er en krydsning mellem Sankt Laurent, Muscat Bouchet og Portugieser.

Den opnår sit fulde potentiale i det varme, sydlige Slovakiet, hvor der findes perfekt terroir for druen med lerholdig, frugtbar jordbund med både gammel vulkansk aske, fossiler og mineraler i dybden.

Dunaj-vinen har en dyb mørkerød farve. Den har fløjlsagtige, bløde og cremede noter á la Amarone. Desuden noter af solbær, kirsebær, chokolade, tobak og lette noter af kanel.

Dunaj passer godt til rødt kød, kraftig krydret mad og chokoladedesserter med højt kakaoindhold.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er den mest kendte og plantede blå drue i verden. Man kan kende druesorten på dens små druer, der er klare blå i farven, dens tykke skaller og mange kerner i forhold til frugtkødet.

Cabernet Sauvignon er en naturlig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc.

Vinen har duft og smag af solbær, modne, mørke kirsebær, cedertræ, grafit, krydderinoter og et strejf af julebagekrydderi. Druens tykke skal og lagring på egefade 12-18 måneder giver vinen modne tanniner.

Vinen passer særdeles godt til steaks fra grillen med krydrede saucer, gyros med lam eller lammesteg. Desuden er vinen god til and, dog uden det traditionelle, danske, søde juletilbehør.

Merlot

Merlotdruen stammer oprindeligt fra Bordeaux hvor den er blandt de mest dyrkede druer.

Vin på Merlotdruen bliver gerne mere blød, rund og frugtig end cabernet-vin. Merlotdruen har et tyndere skind og mindre tannin end Cabernet. Merlot modner tidligere end Cabernet sauvignon, og den har nemmere ved at danne sukker.

Druen giver vores vin en fløjlsagtig og afrundet smag med blommeagtige nuancer. Den rummer også duft af brombær, hindbær og lette noter af chokolade. Fadlagring i 12-18 måneder giver vinen noter af chokolade, cedertræ og dild.

Merlot egner sig til retter med vildt, kylling, and, julemad, fyldige retter med oksekød og gryderetter.

Cabernet Franc

Cabernet Franc er en fin fransk druesort. Cabernet Franc er meget mindre kendt og udbredt end søsterdruen Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc er blødere end Cabernet Sauvignon og den har mindre tannin og farve. Druen har potentiale til at blive til fremragende vin og til at bidrage til andre druer i blends. 

Cabernet Franc er elegant vin, med en fin blød tekstur og let parfume i næsen. Med aromaer af jordbær, hindbær, tranebær, grillet peberfrugt samt peber og tobak, får man en struktureret og let rødvin i munden. Vi bruger også vinen til at mildne den mere potente Cabernet Sauvignon og tilføje den elegance. 

Vine på Cabernet Franc passer godt til retter med lyst kød såsom lam og gris.